Organisaation ylläpitäjät voivat hallita havaintokategorioiden asetuksia. Tässä artikkelissa ohjeistetaan miten kategorian asetukset toimii.

Enemmän tietoa kategorioista voit lukea Havaintokategorioiden hallinta -artikkelista.

Havaintokategorian asetussivu

Pääset havaintokategorian asetussivulle havaintokategorian muokkaussivun kautta. Asetussivu aukeaa myös ensimmäisenä, kun luot havaintokategoriaa.

Uutta kategoriaa lisätessä tai muokatessa ilmestyvät seuraavat kentät:

• Pääkategoria: Havaintokategoriat voidaan jaotella pääkategorioiden alle. Kategoriat on ryhmitelty havaintoa raportoidessa pääkategorioittain.
    Jos jätät pääkategorian tyhjäksi, näytetään kyseinen kategoria pääkategoriana.

Huom! Alakategorian alle ei voida luokitella enempää alakategorioita.
  • Vastuutuskentän aputeksti:
    Aputeksti tulee näkyviin havaintoa raportoidessa vastuutuskentän alapuolelle. Mikäli annat kentälle käännökset, tulee aputeksti näkyviin käyttäjän asettamalla käyttökielellä havaintoa raportoidessa.
  • Arkistoi: Poistuneet ja arkistoidut kategoriat eivät ole näkyvissä tai käytettävissä havaintoa raportoidessa, mutta olemassa olevat havainnot kategoriaan on edelleen saatavilla. Arkistoidut kategoriat näkyvät myös statistiikoissa.
  • Anna raportoijan määrittää havainnon otsikko:
    Tämän salliessa, raportoija voi itse nimetä havainnolle otsikon. Otsikko näytetään havaintolistauksessa ja -sivulla. Tämä on hyödyllinen tilanteissa, joissa olemassa olevat kategoriat eivät vastaa raportoinnin sisältöä, ja halutaan luoda "Muu, mikä?" -kategoria.
  • Nopean raportoinnin havainnot: Antaa luvan raportoida havainnon heti ilman lomakkeen täyttämistä. Hyödyllinen tapauksissa joissa halutaan nopeasti kerätä tietoa päivittäin tapahtuvasta havainnosta.
    Huom!
    Tämä vaatii oletuspaikan asettamista kategorialle.
  • Oletuspaikka: Voit asettaa oletuspaikan luodulle kategorialle, joka valitaan aina havaintoa tehdessä. Käyttäjänä pystyt vaihtamaan sijainnin koska tahansa. Tämä vaaditaan erityisesti silloin kuin sallitaan nopean raportoinnin havainnot
  • Liitteiden elinaika: Luotavalle kategorialle voidaan määrittää kuinka kauan halutaan liitteiden säilyvän järjestelmässä. Kun elinaika on saavutettu, liitteet poistuvat ja käyttäjä näkee ainoastaan että havaintoraportissa oli liite.
    Huom! Tämä vaikuttaa ainoastaan havainnon liitteisiin – havainnon kommentteihin liitetyt tiedostot säilyvät.
  • Kuvake: Kategorialle valittu kuvake tulee näkyviin painikkeena havaintoa raportoidessa.
  • Käytä havaintostatuksia: Sallii havainnon raportoijaa merkitsemään havainnon avoimeksi tai suljetuksi. Käyttäjät pystyvät lisäksi asettamaan määräajan havainnolle. Katso lisää Havaintojen statukset -artikkelista.
  • Määräajan oletusarvo: Kategorian havainnoille voidaan määrittää oletusmääräaika.