Organisaation adminilla eli pääkäyttäjällä on oikeus muokata kaikkia olemassa olevien havaintojen kategorioita sekä lisätä uusia.

Tässä artikkelissa ohjeistetaan miten kategorian asettaminen toimii ja miten lisätä uusia kategorioita.

Siirry vasemmasta valikosta ylläpito sivulle:

Klikkaa Kategoriat:

Tältä näyttää havaintokategorioiden listausnäkymä:

Havaintokategorioiden järjestystä voi vahtaa klikkaamalla nuolista ylös ja alas:

Havaintokategorioiden alaryhmiä voi järjestää uudestaan raahaamalla vasemmalla olevasta kuvakkeesta:

Samasta näkymästä voit:

• Lisätä uuden havaintokategorian painamalla oikeasta yläkulmasta plus merkkiä
  • Poistaa kokonaisen havaintokategoriaryhmän tai kategoriaryhmän alla olevia kategorioita klikkaamalla X-kuvaketta tai muokata sitä klikkaamalla kynäkuvaketta oikealla.

Uutta kategoriaa lisätessä tai muokatessa ilmestyvät seuraavat kentät:

• Pääkategoria: Havaintokategoriat voidaan jaotella pää- ja alakategorialuokkaan.

Pääkategorian alle voidaan luokitella alakategorioita jotka ovat kuin osastoja. Se ei ole kuitenkaan pakollista, sillä pääkategoria voidaan myös raportoida yksinään.

Alakategoriat tulee aina liittää johonkin pääkategoriaan jotka löytyvät "Pääkategoria"-alasvetovalikosta. Mikäli haluat pitää kategorian omanaan valitse "Pääkategoria"-alasvetolaatikosta "Ei pääkategoriaa".
    Huom! Alakategorian alle ei voida luokitella enempää alakategorioita.
  • Vastuutuskentän aputeksti:
    Aputeksti tulee näkyviin havaintoraporttia tehdessä vastuutuskentän alapuolelle. Tämän voi myös tehdä eri kielillä, jolloin se tulee näkyviin käyttäjän asettamalla käyttökielellä.
  • Arkistoidut: Poistuneet ja arkistoidut kategoriat eivät ole näkyvissä tai käytettävissä havaintoraporttia tehdessä, mutta ne voidaan edelleen nähdä statistiikkapuolella.
  • Anna raportoijan määrittää havainnon otsikko:
    Tämän salliessa, raportoija voi itse nimetä "muut havainnot" -kategorian joka tulee näkymään myös havaintolistaukseen. Tämä on hyödyllinen tilanteissa joissa olemassa olevat kategoriat eivät vastaa raportoinnin sisältöä.
  • Nopean raportoinnin havainnot: Antaa luvan raportoida havainnon heti ilman lomakkeen täyttämistä. Hyödyllinen tapauksissa joissa halutaan nopeasti kerätä tietoa päivittäin tapahtuvasta havainnosta.
    Huom!
    Tämä vaatii oletuspaikan josta havainto valitaan.
  • Oletuspaikka: Voit asettaa oletuspaikan luodulle kategorialle, joka valitaan aina havaintoa tehdessä. Käyttäjänä pystyt vaihtamaan sijainnin koska tahansa. Tämä vaaditaan erityisesti silloin kuin sallitaan nopean raportoinnin havainnot
  • Liitteiden elinaika: Luotavalle kategorialle voidaan määrittää kuinka kauan halutaan liitteiden säilyvän tietokannassa. Ajan päätyttyä liitteet poistuvat ja käyttäjä näkee ainoastaan että havaintoraportissa oli liite.
    Huom! Tämä vaikuttaa ainoastaan havainnon liitteisiin--> saman havaintoraportin kommenteihin liitetyt tiedostot säilyvät.
  • Kuvake: Kategorialle valittu kuvake tulee näkyviin painikkeena "Raportoi uusi havainto" näkymässä.
  • Käytä havaintostatuksia: Sallii havainnon raportoijaa merkitsemään havainnon avoimeksi tai suljetuksi. Käyttäjät pystyvät lisäksi asettamaan määräajan havainnolle. Katso lisää Havaintojen statukset -artikkelista.
  • Määräajan oletusarvo: Kategorian havainnoille voidaan määrittää oletusmääräaika.