Managerina voit säännöllisesti seurata kaikkia organisaatiossasi raportoituja havaintoja. Pivot-taulukko tarjoaa joustavan tavan tiivistää ja järjestää datasi erilaisten ominaisuuksien mukaan esimerkiksi havaintokategorian, paikan, statuksen ja monen muun mukaisesti.

Otamme esimerkin, jossa haluat nähdä havaintojen määrän jokaisessa kategoriassa jokaisessa paikassa. Haluat siis tietää minkä tyyppisiä havaintoja tapahtuu organisaatiossasi.

Aloitetaan klikkaamalla statistiikka painiketta ja tämän jälkeen valitsemalla Pivot-taulukko kuvaketta:

Uuden datakyselyn luominen

Pivot taulukko sivulla ei näy vielä dataa, vaan sinun tulee luoda uusi valitsemalla  "UUSI DATAKYSELY".  Tällöin avautuu lomake, jossa voit eritellä millaisesta datasta olet kiinnostunut:

Avautuva lomake on hyvin yksinkertainen jossa on pääosin kolme kenttää:  "Rivit"-, "Sarakkeet"- ja "Aggregaatti"-kentät.

Pivot taulukon avulla voidaan suodattaa osa-alueiden yksi arvo taulukon X-axeliin "Sarakkeet"- kentästä ja Y-akseliin "Rivit"- kentästä jolloin koottu tulos näkyy näiden rivien ja sarakkeiden leikkauskohdissa.
Tässä esimerkissä valitsimme "Kategoria" rivehin, "Tapahtumapaikka" sarakkeisiin ( tai toisinpäin) ja "Havaintojen määrä" aggregaattina:

Klikatessasi LATAA- painiketta näet tämän näköisen taulukon:

Tästä voidaan todeta esimerkkinä tapahtumapaikassa "05182 Gibson Lake" on 12 "Väärä raha" havaintoa raportoitu kaiken kaikkiaan.

Datakyselyn muokkaaminen

Nyt näemme poikkeamien kokonaismäärän, mutta miten vuotuiset ja kuukausittaiset statistiikat? Tätä varten meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin muokata data kyselyä lisäämällä "Vuosi" ja "Kuukausi" sarakkeet- kenttään.
Ensin, klikkaa "Muokkaa datakyselyä"-painiketta avataaksesi data lomakkeen:

Seuraavaksi lisää "Vuosi" ja "Kuukausi" sarakkeet- kenttään valitsemalla ne ja lopuksi klikkaa "Lataa"- painiketta:

Datakyselyn latauksen jälkeen, näet tämän näköisen taulukon:

Tästä näemme että nuo 12 poikkeamaa koskien "05182 Gibson Lakes" ovat nyt jaettu Touko,- Kesä,- Heinä ja Elokuulle vuodelta 2019.

Suodattaminen

Rajataan tulokset vielä kerran siten että voidaan myös nähdä kuka on raportoinut havainnot ja montako niistä on avoimena, suljettuna tai joilla ei ole minkäänlaista statusta.
Toisin sanoen tällä kertaa suodatamme datan siten että näemme "Väärä raha" kategorian ja "05182 Gibson Lakes" paikan taulukossamme.

Klikataan taas "Muokkaa datakyselyä" painiketta ja sitten rastitetaan Rivit- kenttään "Kategoria, Raportoijan nimi ja Status" ja sarakkeet- kenttään: "Tapahtumapaikka, kuukausi"

Mikäli huomasit poistimme "Vuosi" sarakkeista johtuen Pivot grid rajauksesta joka ei salli valitsemaan enemmän kuin 5 riviä ja sarakkeita kokonaisuudessaan. Rajauksen ansiosta ehkäistään sitä ettei taulukkoon ladata liikaa dataa jota pivot ei pysty käsittelemään.
Lisäksi tiedämme jo että meillä on dataa vain vuodelta 2019 joten se ei haittaa vaikka poistammekin "Vuosi" sarakkeen.

Seuraavaksi rastita "Näytä suodattimet" boxia nähdääksemme kaikki suodattimet jotka ovat käytettävissä ja kirjaa "cou" kohtaan "Kirjoita etsiäksesi kategorioita".
Listaan ilmestyy vastaava kategoria alkavilla kirjaimilla, voit valita sitä klikkaamalla  ( tai vaihtoehtoisesti näppäimistöstä nuolinäppäimellä ⬇️ ja paina ENTER)

Samoin myös tapahtumapaikka haussa "Kirjoita etsiäksesi paikkoja" kenttään voit kirjata "gib" ja listaan ilmestyy "05182 Gibson Lakes", Lopuksi paina "LATAA":

Suodatuksen jälkeen pystymme näkemään statistiikka taulukon raportoijien ja statuksen mukaisesti:

Hallitessasi pivot taulukon rivit ja sarakkeet sekä datan suodattamisen voit käydä tutustumassa meidän toiseen lyhyeen artikkeliin, jossa kerrotaan miten suodattaa pivot taulukkoa sekä vaihtaa rivi ja sarakkeiden järjestystä sekä statistiikan ulosajo Exceliin ja muita ominaisuuksia! Löydä artikkelin tästä linkistä:
http://help.planbrothers.io/en/articles/3215391-pivot-taulukon-ominaisuudet