Pääkäyttäjänä pystyt asettamaan käyttäjiä oletusvastuutetuiksi tiettyihin havainotoihin, jonka voit rajata tiettyyn paikkaan, kategoriaan tai paikka + kategoria yhdistelmään.

Havainnon oletusvastuutus voidaan asettaa käyttäjän muokkaus osiosta:
Valitse vasemmasta valikosta Ylläpito --> Käyttäjät --> valitse käyttäjä --> mene selaimessa alas kohtaan Oletusvastuuhenkilö

Löydät myös samanlaiset asetukset käyttäjille rooleissa ja sen asetuksista:
Valitse vasemmasta valikosta Ylläpito --> Roolit --> Valitse roolin nimi ja klikkaa kynä- kuvaketta jotta pääse muokkaukseen:

Kun oletusvastuuhenkilö on asetettu kategoria + paikka yhdistelmällä, sisältää uuden havainnon raportointilomakkeen "vastuutetut" -kenttä oletuksena tämän käyttäjän mikäli havainnon paikka ja kategoria täsmäävät oletusvastuuhenkilön kategorioihin ja paikkoihin.

Jos käyttäjällä on oikeudet muokata havainnon vastuutettuja, hän voi poistaa oletusvastuuhenkilön havainnon lomakkeesta.