Anonymisoitu raportoija ominaisuus voidaan ottaa käyttöön halutulle kategorialle muokkaamalla kategoriaa ja valitsemalla "Anonymisoitu raportoija" -valintalaatikko.

Havainnon raportoijan anonymisointi on hyödyllistä sensitiivisille havainnoille kuten

• Epäasialliset käytökset ja vastaavat havainnot joissa pahantekijä voi olla havainnon raportoijan suora esimies.
  • Poikkeamat jotka sisältävät sensitiivistä informaatiota organisaatiosta ja missä informaation kulkeutuminen muille kuin organisaation ylläpitäjille voi saattaa havainnon tekijän ongelmiin.
  • Onnettumuudet tai muut havainnoit jotka sisältävät sensitiivistä informaatiota havainnon tekijästä. Jos näitä havaintoja halutaan jakaa avoimesti organisaation sisällä kannattaa raportoija anonymisoida ja näin suojella hänen identiteettiään.

Anonymisointi tarkoittaa että havainnon tekijä ei näy muille henkilöille organisaatiossa kuin ylläpitäjille ja havainnon tekijälle itselleen. Anonymisointi koskee:

1. Havainnon tekijän nimeä
  2. Kaikkia havainnon tekijän havaintoon tekemiä muokkauksia jotka näkyvät havainnon aktiviteettihistoriassa.
  3. Kommentteja jotka havainnon tekijä on kirjoittanut

Anonymisoiduille havainnoille muut käyttäjät kuin havainnon tekijä ja organisaation ylläpitäjät näkevät havainnon tekijän tilalla tekstin "Anonyymi raportoija" (ks kuva alla).

Ylläpitäjät näkevät bannerin, josta he voivat klikata kuka havainnon raportoi.