Organisaation adminilla eli pääkäyttäjällä on oikeus muokata kaikki olemassa olevien havaintojen kategoriat sekä lisätä uusia.

Tässä artikkelissa ohjeistetaan miten kategorian asetus toimii ja miten lisätä uusia.

1. Siirry vasemmasta valikosta ylläpito sivulle

2. Klikkaa Kategoriat

Tältä näyttää havaintokategorioiden listausnäkymä:

Tässä näkymässä voidaan muokata havaintokategoria ryhmien järjestystä halutulla tavalla klikkaamalla nuolia ylös/alas
--> Samalla voidaan vaihtaa havaintokategoria ryhmän sisällä olevien kategorioiden järjestystä klikkaamalla kolme viivaa ja raahaamalla ylös tai alas.

Samasta näkymästä voit:

• Lisätä uuden havaintokategorian painamalla oikeasta yläkulmasta plus merkkiä
  • Poistaa kokonaisen havaintokategoriaryhmän / kategoriaryhmän alla olevia kategorioita klikkaamalla X- merkkiä tai muokata sitä klikkaamalla kynä- merkkiä joka on nimen samassa rivissä oikealla.

Uutta kategoriaa lisätessä tai muokatessa ilmestyy seuraavat kentät:

• Pääkategoria: Havaintokategoriat voidaan jaotella kahteen pää-ja alakategoria luokkaan incyssä.

Pääkategorian alle voidaan luokitella alakategorioita jotka ovat kuin osastoja, mutta se ei ole kuitenkaan pakollista sillä pääkategoriaa voidaan myös raportoida yksinään.

Alakategoriat tulee aina liittää johonkin pääkategoriaan jotka löytyvät "Pääkategoria" alavetovalikosta--> mikäli haluat pitää kategorian omanaan valitse Pääkategoria- alavetolaatikosta "Ei pääkategoriaa".
    Huom! alakategorian alle ei voida luokitella enempää alakategorioita.
  • Vastuutuskentän aputeksti:
    Tämä ohje aputeksti tulee näkyviin havaintoraporttia tehdessä vastuutuskentän alapuolelle--> tämän voi myös tehdä eri kielillä, jolloin se tulee näkyviin käyttäjän asettamalla käyttökielellä.
  • Arkistoidut: Poistuneet/ arkistoidut kategoriat eivät ole näkyvissä/ käytettävissä havaintoraporttia tehdessä, mutta ne voidaan edelleen nähdä statistiikka puolella.
  • Anna raportoijan määrittää havainnon otsikkoa:
    Salitessa tämän, raportoija voi itse nimetä "muut havainnon" kategorian joka tulee näkymään myös havaintolistaukseen. Tämä on hyödyllinen tilanteissa jolloin olemassa olevat kategoriat eivät vastaa raportoinnin sisältöä.
  • Nopean raportoinnin havainnot: Antaa luvan raportoida havaintoa heti ilman lomakkeen täyttämistä--> hyödyllinen tapauksissa jossa halutaan nopeasti kerätä tietoa päivittäin tapahtuvasta havainnosta esimerkiksi aina kun joku tulee kysymään tietoa infosta.
    Huom!
    Tämä vaatii oletus paikan josta se valitaan.
  • Oletuspaikka: Voit asettaa oletus paikan luodulle kategorialle mikä valitaan aina havaintoa tehdessä. Käyttäjänä pystyt vaihtamaan sijainnin koska tahansa ja tämä vaaditaan erityisesti silloin kun sallitaan nopean raportoinnin havainnot
  • Liitteiden elinaika: Luotavalle kategorialle voidaan määrittää kuinka kauan halutaan liitteiden säilyvän tietokannassa. Ajan päätyttä liitteet poistuvat ja käyttäjä näkee ainoastaan että havaintoraportissa oli liite.
    Huom! Tämä vaikuttaa ainoastaan havainnon liitteisiin--> saman havaintoraportin kommenteihin liitetyt tiedostot säilyvät.
  • Kuvake: Kategorialle valittu kuvake tulee näkyviin painikkeena "Raportoi uusi havainto" näkymässä.
  • Käytä havaintostatuksia: Sallii kategoria havainnon raportoijaa merkitsemään havainnon avoimeksi tai suljetuksi. Käyttäjät pystyvät lisäksi asettamaan määräajan havainnolle--> katso lisää tietoa Havaintojen statukset artikkelista.
  • Määräajan oletusarvo: Kategorialle voidaan määrittää oletusaika tehtävälle havainnolle.