Siirry ylläpito-osioon ja valitse sieltä kysymykset:

Näet listauksessa kaikki jo lisätyt kysymykset, mikäli sellaisia on ja voit lisätä uuden kysymyksen oikean yläkulman plus-painikkeesta:

Lomake ohjaa lisäämään kunkin kysymyksen organisaatiosi kaikilla kielillä, joten kannattaa varata aikaa monimutkaisempien kysymysten lisäämiseen.

Kysymystyyppi määrittelee minkälaisia vastauksia kysymyksen hyväksytään. Valittavana on:

• Teksti (vapaat tekstivastaukset) Esimerkkikysymykset: Korjaavat toimenpiteet? Ennaltaehkäisevät toimenpiteet?)
  • Kokonaisluku (numeeriset vastaukset, joihin ei hyväksytä desimaaleja. Esimerkkikysymykset: Henkilövahingot? Henkilömäärät?)
  • Luku (numeeriset vastaukset, joihin hyväksytään myös desimaalit. Esimerkkikysymykset: kustannusarvio? Aiheutuneet kustannukset?)
  • Valinta (valmiiksi määritetyt vaihtoehdot, joista käyttäjä voi valita yhden vaihtoehdon. Esimerkkikysymykset: Juurisyy? Asiakkuus?)
  • Monivalinta (valmiiksi määritetyt vaihtoehdot, joista käyttäjä voi valita yhden tai useamman vaihtoehdon. Esimerkkikysymykset: Juurisyy? Tilat, joihin poikkeama kohdistui?)
  • Ajankohta (aika ja päivämäärä. Esimerkkikysymykset: kiinnioton ajankohta? Poikkeaman alkamisajankohta? Poikkeaman korjausajankohta?)

Voit myös määrittää onko kysymykseen vastaaminen pakollista käyttäjälle vai voiko sen kysymyksen vastauksen jättää avoimeksi.

Lisäksi tärkeää on päättää näkyykö kysymyksen vastaus incystä lähtevissä sähköposti-ilmoituksissa.

Huomaathan, että valinta- ja monivalintakysymyksissä sinun tulee määrittää kukin vaihtoehto jokaisella organisaation kielellä:

Yhtenä tärkeimpänä asiana on määrittää näkyykö kysymys suoraan havainnon ilmottajan lomakkeella vaiko vasta käsittelysivulla. Sen voit määrittää kohdasta 'jatkokysymys':

Lopuksi muista valita, minkä kaikkien havaintokategorioiden osalta haluat kysymykseen vastattavan. Nyrkkisääntönä: mitä vakavampi havainto, sitä tarkempia tietoja siitä haluat kerätä!

Muista lopuksi tallentaa tekemäsi muutokset.